Gå till innehållet

Internationell kongress om naturturism till Sverige

Besök vid en vacker skogstjärn. Foto: Marie Mattsson 

2019 kommer det arrangeras en internationell kongress om naturturism i Sverige. Det är första gången Adventure Travel World Summit kommer till Sverige och kongressen beräknas samla 850 deltagare från hela världen. Förutom att diskutera naturturism kommer de även testa naturupplevelser i stora delar av Sverige.

– Sverige och inte minst den svenska naturen lockar fler och fler utländska turister. Det gör besöksnäringen till en jobbmotor över hela landet. Att Sverige under kongressen blir global arena för viktiga aktörer inom naturturism ger oss en ännu starkare position på världskartan och fler möjligheter att utveckla vår nya basnäring, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett presmeddelande.

LÄS ÄVEN: • Vår avdelning om naturturism

Enligt den nationella myndigheten Tillväxtverket pågår det just nu en “kraftsamling kring naturturism” med målet att öka utbudet av hållbar upplevelseturism.

LÄS ÄVEN: • Vildmarksmässan får nytt namn, fokus och sällskap av Fotomässan

– Sverige har en stark naturprofil. När efterfrågan nu ökar blir det möjligt att tillsammans med regionerna utveckla naturturismen i hela landet. Ett målinriktat arbete med kompetensutveckling kommer att stärka företagens konkurrenskraft så att de kan utveckla ännu fler attraktiva produkter för den internationella besökaren, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf i ett pressmeddelande.

Källa: Tillväxtverket

Mer att läsa