Gå till innehållet

Ifrågasatt vargattack i Kanada

Varg i hägn. Foto: Marie Mattsson

Varg i hägn. Foto: Marie Mattsson

En kvinna hävdar att hon blev attackerad av en varg längs en motorväg i Manitoba i Kanada. Nyheten väckte stort uppseende och spred sig snabbt över världen. Kvinnan berättade att hon såg en varg på långt håll när hon stannade för att hjälpa en annan bil längs vägkanten. Plötsligt ska vargen ha angripit kvinnan bakifrån och bitit henne över nacken. Hon behöll lugnet och när vargen skulle försöka ta ett nytt grepp släppte den taget.

Kvinnan ska då ha “gett vargen en blick” när den stod på marken varefter hon började röra sig mot sin bil.
– Han var på mina hälar och log nästan mot mig. Han såg ut som att han ville åka med på en tur, berättar hon för Winnipeg Free Press.

Kvinnan ska sedan ha satt sig i bilen, berättat för den andra bilens förare att hon var tvungen att åka och sedan kört i tre timmar till ett sjukhus i Ashern.

Vargexperter har sedan den första mediastormen blåst upp ifrågasatt historien.
– Trots de uppenbara märkena på hennes hals är jag mycket skeptisk till detaljerna i den här attacken, berättar Paul Paquet, en biologiprofessor på universitetet i Calgary som skrivit en bok om vargar. Något hände, men historien verkar krystad.

Ken Rebizant är chef över Manitoba Conservation and Water Stewardship och enligt honom är det första gången han hör talas om en vargattack i området. Kvinnan har inte kunnat nås för en kommentar sedan händelsen spreds i media och föraren i den andra bilen har inte heller trätt fram.

Hur det än är med sanningen är det en tragisk historia. Tragiskt om en varg attackerat en människa eller tragiskt om en människa hittat på en vargattack.

Källa: Winnipeg Free Press

Mer att läsa