Gå till innehållet

Hundratals i protest mot Kolmårdens delfinarium

Delfin. Foto: Mark Interrante via Wikimedia

Delfin. Foto: Mark Interrante via Wikimedia

På lördag 5 juli klockan 12 anordnar föreningen Djurrättsalliansen en demonstration utanför Kolmården. Protesterna gäller att delfiner hålls i fångenskap och att Kolmården har viltfångade delfiner i sitt delfinarium. Djurrättsalliansen anser att det bör stängas.

– Tiden är mogen för oss som samhälle att omvärdera vårt förhållande till djur på ett generellt plan. Den enda moraliskt rätta vägen för Kolmården att gå är att ta fram en avvecklingsplan för denna del av verksamheten om man är uppriktigt intresserad av djurens väl och inte maximerar ekonomisk profit på djurs lidande, skriver organisationen på sin hemsida.

På plats vid demonstrationen kommer även den före detta delfintränaren och numera djurrättskämpen Ric O’ Barry (“The Cove”) hålla ett tal. Hittills har över 300 personer anmält sig till demonstrationen.

Kolmården har ännu inte kommenterat demonstrationen, men beskriver sin delfinshow så här: “en tankeväckande och engagerande föreställning som handlar om att vi måste lära oss att ta hand om vår natur och våra djur och leva hållbart”.

Källa: Djurrättsalliansen

Mer att läsa