Gå till innehållet

Herman Sundqvist låter skogsbruk vila efter kritikstorm

Skogsstyrelsens huvudkontor i Jönköping.

Skogsstyrelsens huvudkontor i Jönköping. Foto: Boivie, CC0

Den senaste tiden har SVT avslöjat att Skogsstyrelsens chef Herman Sundqvist raderade mejlväxling med lobbyister och DN har skrivit om att han låg bakom ändrade miljömål, äger och avverkar skog som hans myndighet ansvarar för tillsynen av och att personal har lämnat Skogsstyrelsen i protest mot hur myndigheten styrs. Nu kommenterar Herman Sundqvist kritiken.

Det har som en följd av kritiken också höjts flera röster om att Herman Sundqvist bör avgå, bland annat från Göran Greider och Elin Segerlind (V).

Idag var Herman Sundqvist hos näringsminister Ibrahim Baylan för att prata om den kritik som framförts. Han säger i ett pressmeddelande att det är “synnerligen viktigt att man uppträder opartiskt och att man också uppfattas som opartisk”.

– Som ett resultat av dagens möte har jag efter samråd med min fru beslutat att låta vårt skogsbrukande vara vilande. Det innebär att vi under min tid som generaldirektör inte kommer att vidta annat än skogsvårdsåtgärder och åtgärder som är nödvändiga efter exempelvis en storm, säger Herman Sundqvist.

Källa: Skogsstyrelsen

Mer att läsa