Gå till innehållet

Här är Sveriges Ornitologiska Förenings nya logga

Sveriges Ornitologiska Förening heter numera Sveriges Ornitologiska Förening Birdlife Sverige och så här ser föreningens nya logga ut.

Sveriges Ornitologiska Förening heter numera Sveriges Ornitologiska Förening Birdlife Sverige och så här ser föreningens nya logga ut.

På sitt årsmöte 2013 beslöt Sveriges Ornitologiska Förening att börja använda “tilläggsnamnet” BirdLife Sverige. Anledningen var dels att föreningen ofta fick höra att folk trodde att det bara var fågelexperter som var med i SOF, men också för att tydligare markera föreningens koppling till den internationella fågelskydds- och naturvårdsorganisationen BirdLife International.

Som ett led i namnbytet har också en ny logga tagits fram av reklambyrån Happy F&B.

– I arbetet med att ta fram en ny symbol/logotyp för föreningen fanns egentligen bara ett orubbligt krav: Den nya symbolen måste liksom den gamla innehålla två korpar. Utöver det var fältet fritt att antingen värna om traditionen eller att ta nya steg i progressiv riktning. Styrelsen valde till slut traditionen och fastnade för ett förslag som bygger på den gamla symbolen men i mera renodlad och modern form, skriver Anders Wirdheim, informationsansvarig SOF på föreningens hemsida.

Den gamla symbolen gjordes av Sigge Bergström till SOF:s bildande 1945.

Källa: SOF Birdlife

Mer att läsa