Gå till innehållet

Hackerattack efter trofé-jakt på hotade noshörningar

Spetsnoshörningar, Serengeti, Tanzania. Foto: Frida Hermansson

Spetsnoshörningar, Serengeti, Tanzania. Foto: Frida Hermansson

Hacker-gruppen Anonymous har “deklarerat krig” mot Namibia efter att landets regering godkänt att fem spetsnoshörningar om året får skjutas av troféjägare de närmaste fem åren. Spetsnoshörningar är listade som “akut hotad”.

Dessa troféjakter har auktionerats ut för ungefär 2,5 miljoner kronor och har väckt starka reaktioner mot jägare som talat öppet om att de deltagit. Anonymous har enligt Daily Mail även sagt sig rikta in sina attacker mot jägare som är med i budgivningen om dessa jakt-troféer.

Anonymous, som är ett löst sammanhållen grupp av hackers och nätaktivister, har redan hackat ett resebolag som verkar i Namibia, samt den nationella dagstidningen i landet. De har även publicerat känslig information som andra hackare kan komma åt.

Enligt ett uttalande från Anonymous är attackerna bara “en varning” och Namibia uppmanas att “frige våra älskade noshörningar nu”. I ett uttalande skriver gruppen följande:
– Obeskrivligt hemska saker händer varje sekund medan hela planeten tvingas titta på, när dessa kallhjärtade och själlösa zombies orsakar smärta och död för både vanliga och akut hotade djur.

Källa: Daily Mail och Wildlifenews

Mer att läsa