Gå till innehållet

Kategori: Tävlingsvinnare. Titel: "Air guitar roo".

“Gitarr­känguru” vinnare i årets roligaste naturbilder

Årets roligaste naturbild har korats i tävlingen Comedy Wildlife Photography Awards. 2023 års tävling vanns av Jason Moores foto på en luftgitarrspelande känguru.

Comedy Wildlife Photography Awards är en gratis och global fototävling online som varit igång sedan 2015. Bland årets 5 300 bidrag från 85 länder var det till slut Jason Moores bild som fick flest röster, men enligt tävlingsledningen var det den jämnaste omröstningen någonsin.

Jason Moore från Australien berättar att han tog bilden, kallad “Air guitar roo”, en morgon på väg till jobbet när det fortfarande var relativt fint morgonljus.

– Det blev en riktigt bra fotografering, och jag är ganska förtjust i flera av de bilder jag tog. Det är inte många som vet att kängurur normalt sett är ganska fogliga och till och med lite tråkiga för det mesta, om jag ska vara ärlig. Men när jag såg den här kängurun posera med en luftgitarr fick jag genast ett leende på läpparna och jag visste att jag hade fångat något alldeles speciellt, berättar han.

Förutom tävlingens enda vinnarbild så utses också vinnare i flera andra kategorier och Jacek Stankiewicz vann två av dem – både ungdomskategorin och folkets röst – med sin bild på grönfinkar.

Kategori: Under vattnet Titel: “Otter Ballerinas”.

Kategori: Varelser i luften Titel: Unexpected plunge

Kategori: Ungdom Titel: “Dispute”

Kategori: Särskilt omnämnande Titel: “Don’t look down”.

Kategori: Särskilt omnämnande Titel: “The Rainforest dandy”.

Kategori: Särskilt omnämnande Titel: “Excuse me sir but I think you’re a little too young to be smoking.”.

Mer att läsa