Gå till innehållet

Gatukonst och bildutställning med naturtema i Stockholm

Hjort som projiceras på vägg i Paris. Foto: Julien Nonnon

Hjort som projiceras på vägg i Paris. Foto: Julien Nonnon

Stockholm bjuder på en hel del naturrelaterad konst i helgen. Under fredagen den 25 november inleds bevarandefotografen Tom Svenssons utställning “Ljus i mörkret” på Hotel Diplomat i Stockholm. Samma dag kommer också den franska konstnären Julien Nonnons utställning “Safari Urbain” att lysa upp byggnader i Stockholm med djurmotiv.

Safari Urbain
Julien Nonnon vill med sina stora djurporträtt projiceras på fasader i Stockholm “synliggöra och ifrågasätta våra beteenden, vårt ambivalenta begär efter att både få tillhöra en väldefinierad grupp och samtidigt vara unika” enligt ett pressmeddelande.

– Verk som dessa kan få oss att se och uppleva vår stad, våra byggnader och platser på ett helt nya sätt. Vi kommer i Stockholm från ett kulturklimat som tidigare inte varit särskilt tolerant mot gatukonst men nu händer grejer på en rad innovativa sätt, något inte minst denna satsning är ett exempel på”, säger Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd i Stockholms stad samt ordförande i Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Foto: Julien Nonnon

Foto: Julien Nonnon

Safari Urbain kommer lysa upp olika byggnader vid olika tidpunkter så för att se alla bilderna måste man röra sig runt i Stockholm både under fredags- och lördagskvällen. Projektet kan även följas på sociala medier via hashtagen #safariurbainsthlm och på Instragram Filmregionen.

karta

Ljus i mörkret
Från och med fredagen den 25 november kan man även se bevarandefotografen Tom Svenssons bilder på Hotel Diplomat i Stockholm.

Utställningen “Ljus i mörkret” handlar om våra hotade djurarter och om hur vi kan göra skillnad. Ett sätt att göra skillnad på plats är att köpa Tom Svenssons bilder. Då går hela överskottet från försäljningen till stiftelsen Wildhood Foundation, som bekämpar tjuvjakt och illegal handel med hotade djurarter.

Foto: Tom Svensson

Foto: Tom Svensson

– Ljus i mörkret visar att det finns ljus i mörkret för hotade arter om vi gör något nu. Det här är bilder som gör skillnad, säger Tom Svensson

“Ljus i mörkret” kan ses på Hotel Diplomat på Strandvägen 7C mellan 25 november och 9 januari.

 

Mer att läsa