Gå till innehållet

Fotoutställning med två av Natursidan.se:s medarbetare

Drillsnäppa på sten. Foto: Cecilia Rudengren

Drillsnäppa på sten. Foto: Cecilia Rudengren

På lördag 27 september inleds utställningen “Naturnära” på Alvikstorpet i Bromma. Det är Natursidan.se:s medarbetare Cecilia Rudengren och Anki Hammar som visar upp sina naturbilder.

– Vi var från början inne på att lyfta upp variationen i den svenska naturen, från Abisko till Österlen, men eftersom vi åkte till Svalbard i somras så vidgades det geografiska omfånget en aning. Nu blir det snarare från Arktis till tropikerna med ett längre stopp i svensk natur, berättar Cecilia Rudengren.

Vitsippa. Foto: Anki Hammar

Vitsippa. Foto: Anki Hammar

Cecilia började med att “snöa in på fågelfoto” men har sedan utvidgat sina motiv.
– Nu fotar jag allt från ren landskapsfotografering som kan vara en väldigt långsam process där man ska vänta in rätt ljus och komposition till djur som ofta är mer av actionfoto. Det kan också innebära väldigt lång väntan, men sedan är det snabba puckar när djuret eller fågel har bestämt sig för att dyka upp. Jag sätter mig gärna nere vid strandkanten vid sjön på landet tidiga morgnar och ser vad som dyker upp, som när drillsnäppan kom och satte sig på en sten fint i morgonljuset och dimslöjorna. Så gillar jag att fota.

Näckrosor. Foto: Anki Hammar

Näckrosor. Foto: Anki Hammar

Har du några tips inför en utställning?
– Börja i god tid. Det är lätt hänt att det finns många saker att ta tag i i sista sekunden. Det blir både roligare och förmodligen bättre om man kan ha framförhållning och kan låta allt växa fram i sakta mak. Är man helt grön när de gäller att skriva ut bilder och man tänkt använda en online-tjänst så är det bra att printa några bilder i god tid innan så man har koll på hur formaten blir. Vill man vara riktigt ambitiös, så kan man ju printa ut några småbilder och testa olika hängningskombinationer, vilket så klart också kan göras i datorn. Det är också en bra idé att ha kolla på måtten i lokalen man ska ställa ut i och faktiskt besöka den i god tid och fundera lite på hur man vill göra, avslutar Cecilia Rudengren.

Utställningen pågår från lördag 27 september till 9 oktober. Vernissaget är nu på lördag mellan klockan 11 och 18.

Svalbards Vicks blå. Foto: Cecilia Rudengren

Svalbards Vicks blå. Foto: Cecilia Rudengren

Mer att läsa