Gå till innehållet

Följ trandansen vid Hornborgasjön

På sina håll är det trångt om plats. Foto: Anki Hammar

Det börjar närma sig högsäsong hos trandansen i Hornborgasjön. Under söndagen var över 14 000 tranor på plats. Om du själv inte kan åka dit går det att följa evenemanget på flera sätt på nätet, bland annat via en webbkamera som sänder live (längst ned i artikeln).

Det till viss mån världskända turistmålet har i år öppet precis som vanligt, men utan inomhusaktiviteter för att minska risken för smittspridning. Dessutom ställs Tranfestivalen in.

På plats finns dock fågelvärdar från BirdLife Sverige, Falbygdens fågelklubb och Skövde fågeklubb för att visa fåglar och det kommer även arrangeras guidningar och aktiviteter för barn utomhus.

– Vi följer noga alla rekommendationer som kommer från myndigheterna. Om det blir några ändringar kommer vi snabbt att berätta om det via vår hemsida, säger Sofie Stålhand, föreståndare på naturum Hornborgasjön, till länsstyrelsen.

Förutom att vara på plats vid Hornborgasjön kan du följa tranorna online. Dels i webbsändningen här under, men också på Hornborgsjöns fältstations Facebooksida  och det senaste antalet tranor kan du få via länsstyrelsens transtatistik eller Artportalen.

Mer att läsa