Gå till innehållet

Falsterbo Bird Show – späckat program under flyttfåglarnas väg söderut

Falsterbo Bird Show (bild från 2013). Foto: Peder Winding http://www.natursidan.se/fotografer/peder-winding/

Falsterbo Bird Show (bild från 2013). Foto: Peder Winding 

Helgen 2-4 september är det dags för Falsterbo Bird Show igen. Den årliga natur- och miljömässan med fåglar i fokus har som mål att “öka allmänhetens intresse för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård”. Som vanligt har mässan ett späckat program.

Förutom alla aktiviteter gäller det att inte glömma att spana upp mot himlen. Om väderförhållandena är de rätta kan det passera många tusen flyttfåglar på väg söderut och ibland dessutom en hel del sällsynta arter.

I år innehåller programmet som vanligt mängder av föreläsningar, utflykter, utställningar, guidningar, tävlingar, barnaktiviteter och kvällsunderhållning. Det går dessutom att få uppleva hur ringmärkning vid Falsterbo fågelstation går till, se direktsända fågelupplevelser på storbildsskärm, pyssel och fågelbingo.

Bland föreläsningarna kan nämnas “Folk och fåglar av Anders Wirdheim, “Den ekologiska trädgården av Anna Kron, “100 år av fältstudier på Måkläppen av Jan-Åke Hillarp, “Är gässen stora smittspridare till folk och fä?” av Lotta Berg, “Botanik på ett helt nytt sätt!” av Margareta Edqvist & Eva Stenvång Lindqvist och “Spindlar – djuren vi älskar att hata” av Kajsa Mellbrand.

Läs mer om Falsterbo Bird Show på mässans hemsida.

Mer att läsa