Gå till innehållet

Enorm protestmarsch för klimatet på söndag

Fn
Central park i New York. Foto: Erik Hansson

Central park i New York. Foto: Erik Hansson

På söndag den 21 september 2014 blir det stora svenska protestmarscher i bland annat Stockholm, Göteborg, Lund, Uppsala och Visby. Alla evenemang (16 stycken när detta skrivs) kan ses här. Bakom arrangemanget står bland annat Världsnaturfonden, Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna.

– Temat för detta evenemang är orange, så hittar ni något oranget hemma i garderoben, ta på er detta med en jacka över och kom dit, skriver arrangörerna.

Tidigare nyhet: Söndag den 21 september 2014 kommer en enorm protestmarsch mot världens bristfälliga klimatpolitik anordnas i New York. Över 1000(!) olika grupper och föreningar organiserar protesten, som med all sannolikhet kommer bli den största miljöprotesten någonsin.

Med så många olika grupper inblandade finns det många olika anledningar till att gå med i protesten, enligt Huffington Post. Några går för sina barnbarns skull, andra för att inte isbjörnar kan protestera, en tredje för att klimatförändringarna slår så orättvist mot världens befolkning och en fjärde för att inte fler länder gjort som Tyskland och lyckas gå över till 74 procent förnybar energi.

Huvudmålet med marschen är dock att påverka världens ledare inför att de samlas för FN:s klimatmöte Climate Summit 2014 den 23 september i New York. Förhoppningen är att världens ledare ska sluta upp kring kraftiga åtgärder för jordens miljö.

Källa: Huffington Post

Mer att läsa