Gå till innehållet

Ännu en delfinunge verkar ha dött efter turisters selfie-hysteri

Delfin. Foto: Mark Interrante via Wikimedia

Delfin. Foto: Mark Interrante via Wikimedia

För andra gången på ett år verkar en ung delfin ha dött efter att turister flockats kring den för att ta bilder, rapporterar National Geographic. Rapporterna går dock isär om delfinen redan var död när den hittades av de badande människorna på stranden.

Händelsen inträffade i Argentina och enligt lokala tidningen La Capital drog turister in delfinen från havet för att klappa den och ta selfies. Enligt observatörer ska delfinen ha varit levande när turisterna fångade in den, men dog sedan, troligen av uttorkningen. Andra på plats menade att delfinen redan var död när den hittades.

LÄS ÄVEN: • Intervju med Petra Osterberg – eldsjälen som kämpar för djuren i turistindustrin

Exakt vad som hänt är svårt att säga. En majoritet av artiklarna om händelserna menar att delfinen dog av turisternas behandling, men det tycks i dagsläget oklart.

LÄS ÄVEN: • Allt fler ugglecaféer i Japan – trots kritik

I februari 2016 dog dock en ung delfin i Argentina efter att ha flyttats från turist till turist tills den dog av uttorkning.

National Geographic skriver i en artikel om händelsen att det finns studier som visar att exponering av gulliga vilda djur i sociala medier har ökat intresset för att ha dem som husdjur och att fotograferas med dem.

En video från den aktuella händelsen:
[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=8rVC2B7KC5U”]

Källa: National Geographic

Mer att läsa