Gå till innehållet

David Attenborough är allt mer optimistisk för planetens framtid

David Attenborough (beskuren bild). Foto: John Cairns – The Bodleian Libraries, CC BY 4.0.

David Attenborough sa på en tv-festival nyligen att han är mer optimistisk för planetens framtida hälsa än på många år. Det rapporterar The Guardian.

– Jag spenderar mycket tid med att säga hur hemskt det är att den här skogen har skövlats och att det där havet har förorenats och liknande. Men det finns hoppfulla tecken. Jag har märkt det världen över, särskilt i Europa och särskilt i Kina – som vi tidigare inte trodde brydde sig – och även om jag tillåts säga att det finns folk i Amerika – Mr Trump – som inte accepterar att människor kan göra något fel. Det har skett en förändring över hela världen, tycker jag, hos folk i allmänhet om hur oroade vi bör vara för naturen. Jag känner mig mer uppmuntrad än jag gjort på ett tag, sa David Attenborough vid Edinburgh TV festival enligt The Guardian.

David Attenborough nämner särskilt Paris-avtalet som han tror enbart kunnat ske eftersom politikerna insett att folk världen över vill skydda naturen. Han anser också att naturprogram på tv spelar en viktig roll för att få folk att inse samband i naturen som kanske inte är lika självklara att förstå i dagens samhälle.

David Attenborough, 91, är en legendarisk programledare och kommentator som gett röst åt hundratals naturdokumentärer. Han har vunnit mängder av priser och röstats fram till en av de 100 största britterna i historien.

Källa: The Guardian

Mer att läsa