Gå till innehållet

Ännu en svensk resebyrå bojkottar delfinarium

Delfinshow. Foto: LerdsuwaOwn work, CC BY-SA 3.0, Link

Det är Djurens Rätt som driver en kampanj mot resebyråer för att skapa en djurvänligare turism. Det senaste företaget som väljer att bojkotta delfinarium är svenska byrån Solresor.

Djurens Rätt skriver att delfiner blir stressade på delfinarier och att de inte trivs i bassänger som är för små och att de inte får tillräckligt med stimulans. De menar därför att så kallade delfinarium bör bojkottas, precis som exempelvis elefantsridning eller att ta selfies med vilda djur.

LÄS ÄVEN: • Vancouver förbjuder delfiner och valar i fångenskap

Nu har ännu ett företag valt att bojkotta deflinarium och möjligheter att simma med delfiner:

– Solresor stödjer inte djur i fångenskap och marknadsför inte heller utflykter till delfinshower. Vi anser, precis som Djurens Rätt, att delfiner hör hemma i sin naturliga miljö och ska inte hållas i fångenskap med en stressad tillvaro och för litet utrymme. Djur hör hemma i det fria, svarar företaget Solresor på Djurens Rätts förfrågan.

LÄS ÄVEN: • Bilder från årliga delfinfångsten i Japan för att förse djurparker med underhållning

Andra resebyråer, som exempelvis Ving och TUI (Fritidsresor), erbjuder dock fortfarande biljetter till hårt kritiserade delfinshower, som Loro Parque på Teneriffa där även späckhuggare hålls i bassäng.

LÄS ÄVEN: • Film från djurpark på Kanarieöarna visar instängd späckhuggare i panik

Nästan 18 000 personer har skrivit under Djurens Rätts protestlista mot att resebyråer säljer biljetter till delfinshower.

Källa: Djurens Rätt

Mer att läsa