Gå till innehållet

100 tigrar beslagtagna i räd mot tigertempel i Thailand

Tiger på det buddhistiska tigertemplet. Foto: Xiquinho via Flickr http://www.flickr.com/photos/xiquinho/

Tiger på det buddhistiska tigertemplet. Foto: Xiquinho via Flickr

Thailändska myndigheter har genomfört en räd mot ett buddhistiskt tempel som har fler än 100 tigrar för att turister ska kunna klappa och ta selfies dem. Templet misstänks för att inte behandla djuren väl och för att ha kopplingar till illegal handel och tigrarna har beslagtagits.

Templet i Thailand heter Wat Pa Luang Ta Bua, men kallas ofta för Tiger Temple. För turister är det populärt för att kunna posera med och komma nära tigrar. För naturvårdsarbetare har det länge varit känt för sin dåliga behandling av djuren och sina misstänkta kopplingar till illegal handel.

– Utredningar som denna sätter strålkastarljuset på den illegala handeln med vilda djur och hjälper oss att avslöja den dolda grymheten bakom turistattraktioner med tigrar. Tigrarna där är uppfödda enbart för att roa turister. Tigerungarna som används för fotograferingar tas oftast med tvång från sina mammor när de är små för att i stället matas av turister. Vuxna tigrar hålls ofta i små burar eller i kedjor under långa perioder. Allt detta är långt ifrån deras naturliga liv i det vilda, säger Am Last, chef på World Animal Protections Thailandskontor.

Minst 100 tigrar har nu beslagtagits från templet tillsammans med 38 näshornsfåglar medan myndigheterna kontrollerar templets tillstånd.

Templet påstår själva att de ägnar sig åt tigeruppfödning och att de är en fristad för djur. De har nekat till anklagelserna om djurplågeri och illegal handel.

Källor: World Animal Protection och The Guardian

Mer att läsa