Gå till innehållet

10 miljoner kronor att söka för svenska naturturismföretag

Besök vid en vacker skogstjärn. Foto: Marie Mattsson 

Från och med nu öppnar Tillväxtverket upp för ansökningar om medel från “små- och medelstora företag inom naturturism som vill växa genom att ta emot internationella gäster”. Sammanlagt ska 10 miljoner kronor delas ut i hela landet.

LÄS ÄVEN: • Vår avdelning om naturturism från hela Sverige.

Bidragen är en del av regeringens satsning på företag som ägnar sig åt hållbara naturupplevelser och hänger samman med att världskongressen Adventure Travel World Summit äger rum i Göteborg 2019. Tanken är att mässan ska sätta fokus på svensk naturturism då en internationella turoperatörer och media kommer vara i Sverige under kongressen i september 2019.

LÄS ÄVEN: • Vår avdelning om naturturism i Sverige

Det är första gången Adventure Travel World Summit kommer till Sverige och kongressen beräknas samla 850 deltagare från hela världen. Förutom att diskutera naturturism kommer de även testa naturupplevelser i stora delar av Sverige.

LÄS ÄVEN: • Internationell kongress om naturturism till Sverige

– Det finns ett stort intresse hos företagen avseende internationalisering. Främst för att våra utländska gäster har ett annat resmönster och därmed förlänger säsonger. De internationella gästerna är också mycket intresserade av vår kultur, historia, livsstil och naturbaserade upplevelser. De tar gärna hjälp av guide vilket bidrar till produktutveckling och ökad lönsamhet för företagen, menar Karin Gydemo Grahnlöf på Jämtland Härjedalen Turism.

Pengarna kan sökas framtill och med den 19 april 2019.

Källa och ansökning: Tillväxtverket

Mer att läsa