Gå till innehållet

Naturfotograf: Teo Carselind

Rödhake. Foto: Teo Carselind

• Alla våra naturfotografer.

“Jag är en naturintresserad kille som bor en liten bit utan för Åkersberga i Österåker. Vi bor på en stor tomt med mycket skog och och olika fåglar så naturen har alltid varit nära, vilket har fått mig intresserad.

Mindre strandpipare. Foto: Teo Carselind

När jag var liten var jag nästan bara intresserad av insekter och reptiler, det var när jag var runt 12-13 år som jag började fotografera med min dåvarande gamla mobiltelefon. Den använde jag i ungefär två år och fotade då mest insekter.

Det var inte förrän jag började umgås med min morbror Henry som jag blev inne på fåglar. Han hade sedan länge varit fågelskådare och även min andra morbror Harry var fågelintresserad, men var mer för foto, Jag var på min första fågelexekution när jag var kanske 13 år med Henry vid Angarnssjöängen. När jag var 14 år köpte jag min första kamera, en enkel Lumix med 60x zoom som jag sedan använde i kanske två år. Då hade jag fastnat för att fota och kände att jag ville köpa en riktig systemkamera, så efter en del sparande köpte jag en Canon-kamera med ett fast 300 mm objektiv. Det var i samma veva som jag fastnade för att just fota fåglar och börja med fågelskådning mer på allvar.

Svarthakedopping. Foto: Teo Carselind

Sedan dess har jag bara fastnat mer för fågelfoto. Mina favoriter att fota är vadare av olika slag och sångare, doppingar, främst svarthakedopping, är något jag verkligen gillar att fota.”

Bor: Utanför Åkersberga i Österåker
Favoritplatser: Hemmalokalen Angarnsjöängen
Utrustning:Canon 7D Mark ii, Canon 5D Mark iii, Canon 500 4,0 ii
Hemsida: Fotosida på Flickr
FacebookTeo.carselind
E-post: www.Teo@live.se

Storstrake. Foto: Teo Carselind

Kärrsångare. Foto: Teo Carselind

Mer att läsa