Gå till innehållet

Naturfotograf Sami Rahkonen

• Alla våra naturfotografer

“Jag kommer så väl ihåg den dagen då min storebror kom till mig och stolt visade upp sin nya systemkamera. Vid detta tillfälle ägde jag själv en digitalkamera som knappt kunde leverera skarpa bilder.

Sparvuggla: Foto: Sami Rahkonen

Sparvuggla. Foto: Sami Rahkonen

Året efter den händelsen fick jag mitt första sommarjobb och tjänade egna pengar för första gången. Det första jag köpte för egna pengar var min första systemkamera, en Nikon D40.

Naturen har för mig alltid varit nära till hands. Med en pappa som har skogen som arbetsplats och för mig som alltid har varit intresserad av natur och fiske så är det inte konstigt att naturen lockat mig som fotograf.

Jag bor i Bergslagens vackra natur och här har vi gott om vilda djur. Genom åren har ett starkt band skapats mellan mig som fotograf och naturen som arbetsplats.

Inför framtiden så har jag tänkt att börja filma mer. Under de senaste tre åren så har jag och en kompis besökt olika gömslen för att kunna fotografera specifika motiv och jag har alltid gjort en liten dokumentär från dessa resor. Jag gillar verkligen att redigera och småpyssla för att få fram det slutgiltiga resultatet.

Som fotograf har jag även haft utställningar och skapat egna fotoböcker med olika teman. Mina bilder har publicerats ganska ofta i Nerikes Allehanda och en av mina bilder kom även på en tiondeplacering i årets bild 2010 som arrangerades av ett Nikon-forum.

I januari 2014 började jag även att jobba som frilansfotograf åt ett lokalt företag. Med lite extra bidrag till fotograferingen och mitt framtida projekt så ser framtiden väldigt ljus ut för mig och min fotografering.”

Hemstad:   6 mil norr om Örebro
Favoritområde:  I närheten av en fin och stor myr med hög aktivitet av både flora och fauna
Drömresor:  Yellowstone och Alaska
Utrustning:  Canon 6D med objektivet 120-300/2.8 OS (tillsammans med konverters) från Sigma
Hemsidawww.srfoto.se

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Foto: Sami Rahkonen

Mer att läsa