Gå till innehållet

Naturfotograf Peter Rosén

Peter Rosén. Foto: Per Karlsson Canon

Peter Rosén. Foto: Per Karlsson, Canon

• Alla våra naturfotografer

“Som forskare i miljövetenskap bosatte jag mig i Abisko. Där blev de storslagna fjällen och den vildmark som omgav min arbetsplats snabbt föremål för min favorithobby, och jag började fånga den ständigt föränderliga skönheten i det subarktiska landskapet på bild. Mitt miljöintresse och passion för fotografering ledde till att jag 1996 startade företaget RosénMedia (LapplandMedia AB sedan 2012).

Med mina bilder vill jag förmedla det Lappland som jag är mest stolt över: det orörda landskapet med dess flora och fauna samt naturfenomen som Aurora Borealis (norrsken) och midnattssolen, som båda skänker extra skönhet åt sina säsonger. Lägg sedan till den mänskliga dimensionen av Lappland. Skratt, stillhet, lekfullhet och äventyr – vårt samspel med naturen runt omkring oss. 

Under 17 års tid har jag levererat bilder till uppdragsgivare runt om i världen och har medverkat i mer än 100 tidskrifter samt i tv-sändningar, böcker och annan marknadsföring. Jag levererar även regelbundet fotografier till artiklar, bildspel och diverse marknadsföring.

Jag är också stolt över min första bok, utgiven på eget förlag. Norrskenet har varit ett favoritmotiv i många år, och med boken “Aurora Borealis i Lappland” ville jag förmedla den vördnad vi känner inför det magiska ljusspelet. “Aurora Borealis i Lappland” såldes i över 4 000 exemplar innan den ens publicerats, vilket visar en av styrkorna med att vara verksam i ett Lappland, där nätverken är starka och turistnäringen går på högvarv. 

Med LapplandMedia AB är jag precis där jag vill vara – redo att leverera vackra scener, äventyr och stillhet från Lappland. Något att uppleva, antingen i verkligheten eller genom ett fotografi.”

Boendeort: Abisko/Sunderbyn
Favoritområde: Svenska Lappland och Arktiska områden
Utrustning:  Canon och Manfrotto som även tacksamt sponsrar min verksamhet.

Hemsida: Lapplandmedia.se
 och PhotoAdventures.se
Mejl: info@lapplandmedia.se

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Foto: Peter Rosén

Mer att läsa