Gå till innehållet

Naturfotograf: Lisa Sihlberg

Alla våra naturfotografer

“Jag förstod redan som mycket liten att naturen är något viktigt. Genom att ständigt gå vilse i Forshälla-skogarna där jag växte upp fick jag många naturupplevelser med vilda djur, klättrade på fantastiska berg och inspekterade varenda liten mossa. Jag insåg att naturen är en del av människan, så som människan är en del av naturen.

Tiger i hägn. Foto: Lisa Sihlberg

Tiger i hägn. Foto: Lisa Sihlberg

Efter att ha studerat till landskapsvetare, där natur- och kulturbevarande ligger i fokus fick jag först praktik och sedan jobb på Ekopark Nordens Ark. Ekoparken strävar efter att öka den biologiska mångfalden genom att återställa strandängar, ekar med ålderstecken och naturbeteshagar till hur de såg ut under 1700-talet.

Men natur är ett intresse som delas med ett annat som tar väldigt stor plats i mitt liv, nämligen fotografering. Ända sedan jag fick min kamera i födelsedagspresent av min sambo har den hängt på min axel jämt och ständigt.

I december 2013 tog jag steget och startade mitt egna företag, Sihlberg Conservation And Photo, där jag informerar om vikten av att bevara vår natur och våra arter genom konsulting och föreläsningar men främst genom fotografering.

Trots allt säger ju en bild mer än tusen ord!”

Utrustning: Canon
Hemsida: www.sihlbergconservation.se
Kontakt: contact@sihlbergconservation.se

Ekorre. Foto: Lisa Sihlberg

Ekorre. Foto: Lisa Sihlberg

Fjälluggla i hägn.  Foto: Lisa Sihlberg

Fjälluggla i hägn. Foto: Lisa Sihlberg

Lodjur i hägn. Foto: Lisa Sihlberg

Lodjur i hägn. Foto: Lisa Sihlberg

Lupin. Foto: Lisa Sihlberg

Lupin. Foto: Lisa Sihlberg

Mer att läsa