Gå till innehållet

Naturfotograf: Fatima Boukarchid

Skäggmesar på språng. Foto: Fatima Boukarchid

Skäggmesar på språng. Foto: Fatima Boukarchid

• Alla våra naturfotografer.

“Naturen har alltid varit en del av liv då jag är född och uppvuxen ute på landet i Graninge, en liten norrländsk by, som ligger utan Sollefteå. Mitt naturintresse väcktes tidigt då jag fick följa med mina föräldrar och morföräldrar ut i skogen för att fiska och plocka bär. För mig var alltid skogen en magisk och spännande plats där man kunde få syn på älgar, tjädrar och orrar.

Stjärtmes. Foto: Fatima Boukarchid

Stjärtmes. Foto: Fatima Boukarchid

Efter en civ. ing examen i Interaktion och Design i Umeå 2008 så lever jag mitt vuxna liv i Stockholm.

Jag började fotografera 2014 då jag upptäckte hur fantastisk roligt det är och hur mycket naturupplevelser man får som naturfotograf. Jag fotograferar mest runt omkring Stockholm och ända sedan jag började fotografera så har jag fascinerats över de naturområden och den otroliga artrikedom som finns runt huvudstaden.

Jag fotograferar mest fåglar och försöker alltid fånga något i personligheten hos djuret i mina bilder. Jag vill också genom mitt fotograferande inspirera andra att ta sig ut i naturen och faktiskt se allt det vackra vi har omkring oss, samt skapa en förståelse för att det är viktigt att vi tar hand om och vårdar vår natur.”

BoendeortSolna

Favoritplatser: Graninge och Ångermanland ligger mig mycket varmt om hjärtat, men jag fotograferar mest omkring Stockholm. I Stockholm finner ni mig oftast vid Råstasjön eller någonstans på Järvafältet.

Utrustning: Canon

Instagram: @fatimasnature

E-post: fboukarchid@hotmail.com

Kanadagässlingar. Foto: Fatima Boukarchid

Kanadagässlingar. Foto: Fatima Boukarchid

Rådjur. Foto: Fatima Boukarchid

Rådjur. Foto: Fatima Boukarchid

Domherre. Foto: Fatima Boukarchid

Domherre. Foto: Fatima Boukarchid

Mer att läsa