Gå till innehållet

Naturfotograf: Anita Campbell

Foto: Anita Campbell

• Här finns alla våra naturfotografer

“Är professionell fotograf sedan 2006 men har mer eller mindre övergått helt till naturfotografi. Fåglar har blivit mitt favoritmotiv men allt i naturen är ett dragplåster. Drivkraften för min fotografering, förutom min egen passion och behovet av att vistas i naturen, är i bevarandesyfte. Mycket bekymrad över läget i världen och gör det lilla jag kan göra för att få folk att uppmärksamma vad som sker med den biologiska mångfalden och hoten mot alltför många arter. Natursidan presenterar en fantastisk samling oerhört angelägen information om man vill hålla koll.

Foto: Anita Campbell

Är en flitig föreläsare och ställer då och då ut bilder. Produktdesign och motiv till affischer, vykort, brickor och muggar har varit en stor del av mina tidigare aktiviteter, men inget som har med foto att göra är främmande. Är medlem i PhotoNatura och fungerat som sekreterare i IFWP (International Federation of Wildlife Photography) i 5 år samt projektledare för Skånsk naturfotofestival 2016.

Foto: Anita Campbell

Mot bakgrund av min tidigare karriär som hjärnforskare har jag precis gett ut boken ”Fåglarnas hemligheter” där forskning och fåglar får samsas och med nya, oerhört intressanta fakta om fåglar tillsamman med över 150 fotografier.”

Foto: Anita Campbell

Boendeort: Sydvästra Skåne
Favoritplatser: Södra Öland, Hornborgasjön, Bharatpur, Indien, Dovre Fjällen, Norge bl.a.
Utrustning: Canon EOS-1D X och Nikon D850, DJI Mavic Pro drönare
Instagram: @campbellarts
Hemsida: www.campbellarts.se
E-post: campbellarts@telia.com

Mer att läsa