Gå till innehållet

Naturfotograf: Agne Säterberg

Hermelin vid Höga Kusten. Foto Agne Säterberg

Hermelin vid Höga Kusten. Foto Agne Säterberg

• Alla våra naturfotografer

”Jag heter Agne Säterberg är född och uppvuxen i de djupa skogarna i Haveröbygden, Ånge kommun, i västra Medelpad. Som liten grabb var djur och natur mitt största intresse, och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången även intresset för att avbilda naturen och dess fantastiska färger, motiv och former. Efter skola och diverse olika jobb i Ånge flyttade jag 1986 mot nya mål i Örnsköldsvik och Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar, och sedan dess har intresset för foto växt och jag har fotograferat kontinuerligt under lediga stunder, mest i Höga Kustens storslagna och magiska landskap med berg och djupa dalar format sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya i ett landskap där naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om.

Höga Kusten. Foto: Agne Säterberg

Höga Kusten. Foto: Agne Säterberg

Kallar mig amatörfotograf, men är även en rotad entreprenör, eldsjäl och mångsysslare inom turistnäringen. 2005 startade jag företaget ”AGMA Forntid & Äventyr” tillsammans med min sambo. Vi har tillsammans rest runt med ryggsäck på ett flertal vandringsresor i världen och besökt många olika kulturer och miljöer i både Asien, Sydamerika och norra Europa. Fotodokumentationen av dessa resor resulterade bl.a. i reseföreläsningar och en historisk reseguide i vikingarnas spår.

Fotar mest landskap och då gärna ute vid havet, men även fåglar och insekter. Från och med 2015 börjar jag arrangera foto-semesterveckor i Höga Kusten och i fjällen.”

Boendeort: Nordingrå, Kramfors Kommun
Favoritområde: Höga Kustens skärgård och då gärna ute på de små orörda öarna.
Utrustning: Canon
Hemsidawww.destinationhogakusten.com
Mailinfo@destinationhogakusten.com

Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg

Mer att läsa