Vildmarksmässan 2017 i bilder

Utsikt över mässgolvet från ”fågeltornet”. Till höger vid gröna mattan syns Stockholms Ornitologiska Förening och till vänster Friluftsfrämjandet.

Vildmarksmässan 2017 fyller under helgen Stockholmsmässan med utställare, föreningar och föredrag. Det som märks i år är att det är större fokus på jakt och att även massagestolar och andra produkter för en äldre målgrupp breder ut sig. Samtidigt tar de tidigare så dominerande kanotförsäljarna upp mindre yta. Bland naturorganisationerna är Stockholms Ornitologiska Förening, Svenska Rovdjursföreningen och Friluftsfrämjandet på plats i år.

Från ”fågeltornet” långt in i mässhallen kan man även se de ganska stora ytorna som inte är fyllda i år. Det känns som att mässan krympt väsentligt jämfört med tidigare år. Det är exempelvis nästan ingen utställare med fokus på fiske.

Det pågår föredrag i stort sett hela tiden på olika scener. Här om naturfoto med Thomas Atterdal.

Biofotos naturfotoutställning hittas långt in till vänster och är som vanligt värd ett besök. I samma område finns även Naturfilmarna.

Vildmarkskläder och utrustning fanns på relativt många delar av mässgolvet, men framför allt ganska nischade butiker. Snarare ryggsäckar eller sittunderlag än butiker som säljer allt möjligt.

Som vanligt var det en hel del biltillverkare på plats, men störst utrymme tar reseföretag och olika turistbyråer upp. Allt från äventyrliga resor till turer i lugnt tempo och bland andra Bergslagen, Gotland och många områden i fjällen.

Swarovskis nya tubkikarmodell BTX med två okular finns att testa hos GO Foto i Båtmässan i hall C. Bekvämt att skåda, men saknar zoom.