Gå till innehållet

Världsomfattande klimatmarsch 29 april – sju svenska städer deltar

Det ordnas klimatdemonstrationer över hela världen den 29 april. Källa: People’s Climate 

Den 29 april anordnas People’s Climate March – en internationell demonstration för att stå upp för samhället och klimatet. I Sverige kommer det gå demonstrationståg i Stockholm, Malmö, Uppsala, Lund, Nyköping, Göteborg och Borås.

Demonstrationerna kommer genomföras över hela världen även om huvuddemonstrationen sker i Washington för att protestera mot president Donald Trumps miljöpolitik, men också mot hans sätt att “ta bort skyddet för amerikaners hälsa, jobb och natur“.

– På lördag har Trump varit president i 100 dagar. Hans politik innebär att miljontals människor kan dö till följd av klimathotet. Därför ordnas People’s Climate March – en global aktionsdag där hundratusentals medmänniskor väntas demonstrera världen över för en radikal klimatpolitik, för mänskliga rättigheter och solidaritet, mot Trump och fossilindustrin, säger Leo Rudberg, klimataktivist i Fältbiologerna.

Förutom att protestera har People’s Climate March även i veckan anordnat flera öppna möten för att diskutera och framföra förslag på “hållbara åtgärder mot problemen som USA står inför”.

Mer att läsa