Varg på motorvägen strax utanför Örebro idag

Varg i hägn. Foto: Marie Mattsson http://www.natursidan.se/fotografer/marie-mattsson/

Varg i hägn. Foto: Marie Mattsson 

Idag upptäcktes en varg på motorvägen strax utanför Örebro. Den var väldigt stressad och sprang in på ett industriområde innan den till slit tog sig ut på en åker bredvid vägen.

Det var många örebroare som fick se sitt livs första vilda varg idag när en varg dök upp på motorvägen E20 strax söder om Örebro. Vargen uppförde sig stressat och verkade inte veta var den skulle ta vägen.

Klicka här om ni inte kan se filmen här ovan.

Efter att polisen fått in många samtal om vargen från privatpersoner åkte de ut med två patruller för att se till att det inte sker en trafikolycka på den hårt trafikerade vägen. Efter någon timme lämnade vargen området och gick söderut ut på en åker. Den verkade då utmattad.

Enligt Kjell Johansson, naturbevakare och fälttekniker på Länsstyrelsen i Örebro, är det för det första helt säkert en varg. Det märks på den gulbeiga tonen i den grå färgen, de långa benen, små öronen och den yviga svansen med svart spets enligt honom.

– Den är den här tiden på året som många fjolårsvalpar lämnar sina föräldrarevir. Då är det vanligt att de uppträder varsomhelst, även i tätorter. De är helt enkelt ute och söker egna revir, säger Johansson till Nerikes Allehanda.

Polisen hoppas att vargen självmant ska ge sig av till skogs och de har för närvarande inga planer på att avliva vargen, enligt polisens presstalesman Stefan Wickerg.

Källa: Nerikes Allehanda och Expressen