Utställning om hur Kullaberg har förändrats på 50 år

Kullaberg Kullens fyr

I september 1962 tog fotografen Hans-Otto Pyk 68 bilder på Kullaberg, det välkända bergskammen tillika naturreservatet i nordvästra Skåne. Han gjorde något som ingen annan gjort förut och tog bilder på Kullaberg från havssidan genom att åka båt runt hela udden. För några år sedan donerade Pyk en stor samling bilder till den lokala byföreningen i Mölle. I denna samling fanns även dessa bilder. I år är det exakt 50 år sedan bilderna togs och man låter därför ställa ut 18 av bilderna på Naturum Kullaberg, tillsammans med nytagna versioner från samma vinklar på samma motiv. En hel del har förändrats sedan 60-talet, vilket går att se på bilderna.

– Vittringen av berget går att se på flera ställen. Det är porösa bergarter som har påverkats av salt, vatten och vind säger Christina Carlsson, projektledare för utställningen, till Helsingborgs dagblad.

Utställningen ”Kullaberg från sjösidan” kommer att visas till och med den 31 oktober och kompletteras med olika föreläsningar under utställningsperioden.

Källa: Helsingborgs Dagblad

Vår guide till Kullaberg
Kullabergs naturreservats hemsida