Gå till innehållet

Thailändska myndigheterna hämtar tigrar från kritiserat tempel

Tiger på det buddhistiska tigertemplet. Foto: Xiquinho via Flickr http://www.flickr.com/photos/xiquinho/

Tiger på det buddhistiska tigertemplet. Foto: Xiquinho via Flickr

Vi har skrivit tidigare om det thailändska tigertemplets kopplingar till illegal djurhandel och hur de anklagats för att missköta tigrarna som får leva sina liv i fångenskap och delta i olika turistattraktioner. Nu har thailändska myndigheter hämtat fem tigrar från det skandalstämplade templet i vad miljöorganisationer kallar “ett viktigt första steg”.

Thailands motsvarighet till Naturvårdsverket hämtade de fem tigrarna efter att en kritisk rapport om templet skickats till National Geographic och myndigheterna. Vi skrev om rapporten här. Beslutet hyllades av grundaren av Wildlife Friends Foundation Thailand, Edwin Wiek:

– Att flytta de fem tigrarna från Tigertemplet är ett första (litet) steg mot att stoppa den illegala handeln, exploateringen och tortyren.

Tigrarna ska ha flyttats till ett statligt reservat i Ratchaburi-regionen.

Sedan myndigheterna slog till mot tigertemplet förra året har templet stämt myndigheterna på 23 miljoner kronor plus 7,5 procents årlig ränta i en rättegång som inleds i veckan. Tigertemplet menar att de tigrarna skulle användas i ett zoo som de håller på att bygga och att de förlorar intäkter på att inte ha tigrarna i templet.

Läs mer:
Tigertemplet åter kopplat till illegal handel med djur.
• 100 tigrar beslagtagna från tigertempel.
• Därför ska du inte ta djurselfies.

Källa: Bangkok Post

Mer att läsa