Gå till innehållet

Florida har förbjudit termen “klimatförändringar”

Saxnäbbar finns det gott om i Florida. Foto: Fredrik Nilsson http://www.natursidan.se/fotografer/naturfotograf-fredrik-nilsson/

Amerikanska saxnäbbar finns det gott om i Florida. Foto: Fredrik Nilsson

Staten Floridas 3200 anställda på miljöskyddsdepartementet har förbjudits att använda termerna “klimatförändringar“, “hållbarhet” och “global uppvärmning”.

De anställda får inte använda dessa ord i officiell kommunikation, mejl eller rapporter enligt Florida Center for Investigating Reporting, som fått reda på förbudet i intervjuer med tidigare anställda, konsulter och volontärer.

Besluten om vad som får kommuniceras kom 2011 när den republikanska guvenören Rick Scott tillträdde. Scott, som är klimatforskningsförnekare, återvaldes i november 2014. Departementets pressekreterare förnekar att något sådant förbud finns. De ansvariga cheferna har avböjt att kommentera uppgifterna, som kommer från flera oberoende källor.

– Det är ett tecken på att de politiska ledarna i Florida inte vill ta tag i dessa problem och inse allvaret i  utmaningarna som följer av klimatförändringarna, kommenterade före detta advokaten på miljöskyddsdepartementet, Christopher Byrd.

Läs mer:
Fler artiklar om klimatförändringar.
Reseberättelse från Florida.

Källa: Miami Herald

Mer att läsa