Gå till innehållet

Resultat: Fågelmelodifestivalen, deltävling 3

Det var en synnerligen jämn deltävling som avslutades i måndags. Till slut tog sig storspoven och sånglärkan direkt till finalen och gärdsmygen och tornseglaren till andra chansen. Men ett fåtal röster hade kunnat ändra resultatet helt. På torsdag 20 februari inleds den fjärde deltävlingen.

Rösterna i varje omgång av Fågelmelodifestivalen räknas samman från vår Facebook-sida, via artikeln på Natursidan.se, samt en del röster via mejl.

I den tredje deltävlingen vann storspoven relativt enkelt, men det var en hård kamp för den andra finalplatsen. Till slut räckte sånglärkans drillar hela vägen, men det skiljde bara fyra röster från gärdsmygens kraftiga serenad. Gärdsmygen fick därmed nöja sig med en plats i andra chansen och där såg det länge ut som att den skulle få sällskap av den här vinterns kanske mest omtalade fågelart – tallbiten. En stark spurt gjorde dock att tornseglaren seglade om och knep den sista platsen.

I år är det vinnarna från de fyra tidigare åren som möts, tillsammans med tio nykomlingar i Fågelmelodifestivalen. Det blir därmed en extra prestigefull uppgörelse när startfältet innehåller alla era favoriter bland de svenska häckfåglarna.

Datum att hålla koll på:
Deltävling 4: 20 feb – 24 feb kl 23:59. Resultat: 25 feb.
Andra chansen: 27 feb – 2 mars kl 23:59. Resultat: 3 mars
Final: 5 mars – 9 mars kl 23:59. Slutgiltigt resultat: 10 mars

Här är resultaten i deltävling 3:

Direkt till final: Storspov

Storspov. Foto: Daniel Pettersson

Direkt till final: Sånglärka

Sånglärka. Foto: Niclas Ahlberg

Till andra chansen: Gärdsmyg

Gärdsmyg. Foto: Erik Hansson

Till andra chansen: Tornseglare

Tornseglare. Foto: Zsombor Károlyi

Mer att läsa