Naturjulkalendern 2015 – Bee Thalin

I Natursidan.se:s Naturjulkalender 2015 presenterar varje dag en naturfotograf några bilder från det gångna året.

Trots en sjukdom under högsäsongen har Bee Thalin hunnit med en del fågelfotografering i år. 

• Se fler av Bee Thalins bilder på Beethalin.se och här på Natursidan.se

”I år har det blivit mindre fotografering för min del. Jag åkte på TBE på sommaren(så kan det gå när man är ute i naturen). Sommaren är ju normalt min mest kreativa tid, när jag fotograferar som mest. Nu hann jag med lite fågelbilder som tur var. Hade tänkt vara ute i skärgården och fota mycket makro och naturbilder men ödet ville annorlunda. Nu längtar jag till våren så att jag får ta fram kameran igen. Vintern är inte min melodi.”

KickboxningSmåfåglar tillhör mina favoriter. Här är det snabba puckar som gäller. Tålamod behövs också. När Pilfinkarna kommer är det de som regerar bland småfåglarna. Då sticker de andra småfåglarna, även Nötväckan som normalt brukar ha företräde lämnar sin plats för Pilfinken. Grönsiskan är också en liten tuffing. Sitter det en Grönfink och det kommer en Grönsiska så brukar siskan mota undan den större Grönfinken. När det gäller den här bilden så var det väldigt mycket tjafs mellan Pilfinken och Grönsiskan så jag ställde in kameran där jag trodde de skulle komma och när de började bråka så finjusterade jag skärpan. Jag kör alltid manuell skärpa när jag fotar småfåglar. Tycker det går bättre då. Foto: Bee Thalin

Kickboxning
Småfåglar tillhör mina favoriter. Här är det snabba puckar som gäller. Tålamod behövs också.
När Pilfinkarna kommer är det de som regerar bland småfåglarna. Då sticker de andra småfåglarna, även Nötväckan som normalt brukar ha företräde lämnar sin plats för Pilfinken. Grönsiskan är också en liten tuffing. Sitter det en Grönfink och det kommer en Grönsiska så brukar siskan mota undan den större Grönfinken.
När det gäller den här bilden så var det väldigt mycket tjafs mellan Pilfinken och Grönsiskan så jag ställde in kameran där jag trodde de skulle komma och när de började bråka så finjusterade jag skärpan. Jag kör alltid manuell skärpa när jag fotar småfåglar. Tycker det går bättre då.
Foto: Bee Thalin

FluffmesBlåmesungarna brukar sitta längst ut på pinnen och borra upp sig innan det är dags att flyga till matplatsen. Då är det inte lika stor utmaning men samtidigt går det ju inte att låta bli att fota en sådan här liten goding. Foto: Bee Thalin

Fluffmes
Blåmesungarna brukar sitta längst ut på pinnen och borra upp sig innan det är dags att flyga till matplatsen. Då är det inte lika stor utmaning men samtidigt går det ju inte att låta bli att fota en sådan här liten goding.
Foto: Bee Thalin

”Lindyhop”De vackra steglitserna häckade i närheten denna sommaren. Det är så roligt med steglitserna för man hör på en gång när de är på ingång. Ibland blir det slagsmål om maten så då gäller det att ha kameran beredd. Skärpan är svår att få till eftersom det går fort och jag inte vet var jag ska sätta skärpan. Men då och då har jag tur och får in en actionbild som har tillräckligt bra skärpa.

Lindyhop
De vackra steglitserna häckade i närheten denna sommaren. Det är så roligt med steglitserna för man hör på en gång när de är på ingång. Ibland blir det slagsmål om maten så då gäller det att ha kameran beredd. Skärpan är svår att få till eftersom det går fort och jag inte vet var jag ska sätta skärpan. Men då och då har jag tur och får in en actionbild som har tillräckligt bra skärpa. Foto: Bee Thalin

”Bye, bye Hackbird”Jag har haft flera hackspettar hos mig i år. Så roligt! De kommer väldigt fort så det är svårt att hänga med i svängarna. De dyker upp helt plötsligt från ingenstans. Varje gång från olika håll. De sitter sedan ganska länge och äter innan de flyger iväg igen. Sedan tar det lång tid innan de kommer igen.

Bye, bye Hackbird
Jag har haft flera hackspettar hos mig i år. Så roligt! De kommer väldigt fort så det är svårt att hänga med i svängarna. De dyker upp helt plötsligt från ingenstans. Varje gång från olika håll. De sitter sedan ganska länge och äter innan de flyger iväg igen. Sedan tar det lång tid innan de kommer igen. Foto: Bee Thalin