Kraftig besöksökning i nationalparks Naturum

Fulufjällets nationalpark. Foto: Johannes Rydström http://www.natursidan.se/fotografer/naturfotograf-johannes-rydstrom/

Fulufjällets nationalpark. Foto: Johannes Rydström 

Fulufjällets nationalpark (se vår guide till södra fjällen) har lockat många besökare till sitt Naturum i år. Jämfört med i fjol steg besöken med 50 procent i juni och 30 procent i juli enligt personal på Naturum.

Uppdaterat 23 september:
Sofia Tiger, föreståndare på naturum i Fulufjällets nationalpark hörde av sig och dementerade uppgifterna från Dalarnas Tidning.
– Den enda besöksräkning vi utgått från är den i naturum. Det är alltså där vi haft ett ökat antal besökare. Den räknare som räknar antal besökare som kommer in i parken har vi inga siffror från än. Förmodligen kan det vara en liten ökning i antalet besökare även där, men grejen här var att fler har hittat in på naturum, säger Sofia Tiger.

Ursprunglig nyhet:
– Framförallt är det roligt att uppleva att så många svenska barnfamiljer kommer hit. Det är hela tiden en växande grupp och den stående frågan är, ”var finns alla vilda djuren?”, säger Karin Hellström som jobbar på Naturum, till Dalarnas Tidning.

Till Fulufjällets nationalpark lockas turisterna bland annat till Njupeskär – Sveriges högsta vattenfall, häckande jaktfalkar och världens äldsta träd – Old Tjikko. Många väljer också att gå på arrangerade vandringar antingen via Naturum eller med privata entreprenörer.Läs mer:
Vår guide till södra fjällenKälla: Dalarnas Tidning