Fågelförening lanserar ny lista och tävling till Biologiska mångfaldens dag

Hittas det någon ny fågelraritet den 22 maj? Som en sibirisk järnsparv till exempel? Foto: Niclas Ahlberg 

Engagemanget för biologiska mångfaldens dag 2018 fortsätter växa. Nu är ungefär 120 aktiviteter inplanerade över hela landet. En av de senaste är fågelföreningen Club300s 22 maj-lista. 

LÄS ÄVEN: • Allt om Biologiska mångfaldens dag 22 maj

Club300 är Sveriges förening för fågelskådare som gillar att se sällsynta fågelarter i Sverige och som gärna samlar på fågelkryss i olika listor. Det kan röra sig om antal fåglar sedda en viss månad, ett visst år, på den egna tomten eller Sverigelistan – den kanske mest prestigefulla av listorna i föreningen. Sverigelistan toppas just nu av en medlem med 466 sedda arter.

Nu lanserar Club300 en lista enbart för biologiska mångfaldens dag den 22 maj.

LÄS ÄVEN: • Intervju med fågelföreningen Club300:s nya symboliskt viktiga ordförande

– Det blir kul att lansera en helt ny lista och spännande att se hur många arter som kan ses vid ett specifikt datum. Vi startar genom vårt deltagande i Biologiska mångfaldens dag den 22 maj 2018, och listan kan precis som Sverigelistan fyllas på med nya arter för varje år. Vem blir först till 300? säger Yvonne Blombäck, ordförande i Club300.

För att peppa sina medlemmar till att hitta sällsynta fåglar den 22 maj kommer det anordnas en tävling. Exakta regler avslöjas under föreningens traditionsenliga mässhelg vid Ottenby på Öland under Kristi Himmelsfärdshelgen, men vi kan nog räkna med att det handlar om att hitta så sällsynta fåglar som möjligt.

• Mer information kommer läggas upp på Club300.se där det även går att bli medlem i föreningen.

Läs mer om Biologiska mångfaldens dag på BioMfDag.se