Gå till innehållet

Därför lämnar Joakim Odelberg Mitt i naturen

Joakim Odelberg. Foto: Joakim Odelberg

Efter tre säsonger med Mitt i naturen i SVT har Joakim Odelberg beslutat att inte fortsätta nästa säsong. För Natursidan berättar han mer om beslutet.

Vad är det som får dig att lämna Mitt i naturen nu?
– De skall koncentreras mer på Norden nästa säsong och jag känner att jag har gjort mitt där nu. Det har såklart varit fantastiskt men jag känner ärligt att jag gör mer nytta utanför Mitt i naturen. Jag har också fått erbjudanden som är väldigt spännande. Jag kommer att fortsätta att jobba med hotade arter och naturområden i världen, fast mer på ett internationellt plan.

I Mitt i naturen har Joakim Odelberg gjort sig känd för sin personliga, naturliga och handgripliga programledarstil när han gärna dyker ner under ytan, hjälper till i naturvårdsprojekt och tar sig an de mer äventyrliga inslagen.

LÄS ÄVEN: • Joakim Odelberg skapar utställning om marin nedskräpning hos FN

Hur har de här tre säsongerna varit för dig?
– Att jobba med Mitt i naturen har varit helt fantastiskt. Jag har lärt mig mycket och haft bra kollegor, varav vissa blivit vänner för livet.

När jag ber honom nämna tre favoriter från säsongernakan han inte riktigt stoppa.

– Gorillorna, de vita björnarna, mantorna, hajarna, jaguarerna, och späckhuggarma var något alldeles speciellt för mig. Gorillorna för att man märkte hur intelligenta de är när de betraktade mig lika mycket som jag betraktade dem. Och de vita björnarna som sken upp som vita facklor i de annars så mörka skogarna. Det var sagolikt.

LÄS ÄVEN: • Intervju med Joakim Odelberg inför säsongsstarten av Mitt i naturen

Exakt vad det är Joakim Odelberg ska göra efter Mitt i naturen vill han inte avslöja än, men han ger vissa ledtrådar som både låter spännande och som att vi kommer få höra mer av honom ganska snart.

 

Mer att läsa