Beastbox – skapa musik med naturljud

Beastbox

Artisten och beatboxern Ben Mirin, som vi skrivit om flera gånger tidigare på Natursidan, har nu släppt ett nytt projekt – ”Beastbox”. Det fungerar som ett enkelt musikprogram i din webbläsare där olika djur skapar hiphop tillsammans.

Ben Mirin, DJ Ecotone, är en beatboxare (konsten att skapa låtar enbart med munnen), fågelskådare och filmskapare från New York som bestämt sig för att kombinera sina intressen. Med hjälp av inspelade fågelläten, sina egna färdigheter inom beatboxing och en liten studio skapar han låtar baserade på fågelläten i hans närhet.

LÄS ÄVEN: • Han skapar låtar av fågelläten och beatboxing

Nu har han i samarbete med Cornell Lab of Ornithology och Cornell Hip Hop Collection gjort ett nytt musikprogram kallat ”BeastBox” med inspelningar av naturliga ljud. Välj ett beat (rytm) och lägg sedan på olika naturliga djurläten för att skapa en låt. Samtidigt som låten skapas kan användarna också lära sig mer om djuren och vilka miljöer de behöver för att klara sig. Testa BeastBox här.

LÄS ÄVEN: • Beatboxing med lemurer – musik för bevarande

– Jag har använt min passion för musik och natur för att utforska världen, spelat in naturliga ljud och sampla dem för att skapa musik som inspirerar bevarande. BeastBox är ett annat sätt att dela glädjen och kunskapen med andra och jag hoppas att folk som spelar spelet kommer bli inspirerade att själva använda kreativitet i naturen. Planetens framtid hänger på uppfinningsrikedomen hos personerna som bryr sig, säger Ben Mirin i ett uttalande.

Källa: Mongabay