Gå till innehållet

2017 passerade Natursidan två milstolpar

KRÖNIKA: När Natursidan startade 2013 hade jag aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så här stort.

Jag minns att jag då var väldigt glad över att nästan nå 50 000 besökare under det första året. Nu för tiden passerar så många personer Natursidan.se på 2-3 veckor. Det finns uppenbarligen ett väldigt stort naturintresse i det här landet.

2016 var jag oerhört glad åt att 318 000 besökare hittade hit. När nu 2017 kan summeras har Natursidan under året nått två milstolpar enligt Google Analytics-räknaren:

• Över en halv miljon besökare (ungefär 517 000) under året. Det är alltså nästan 200 000 fler än 2016.

• Under första halvåret 2017 passerade vi också en miljon besökare sedan Natursidan startades.

Det krävs många armnyp för att få in det och jag är väldigt tacksam för att ni väljer att lägga en del av er tid på något som jag lägger en så stor del av min tid på.

Populära artiklar 2017
Det är lätt att tro att det är artiklar om vargjakt eller något annat kontroversiellt som är våra mest lästa, men de leder framför allt till diskussioner på vår Facebook-sida. Istället är det information om natur som varit populärast i år, precis som vanligt. Här är några av årets mest lästa artiklar:
Vår guide till hur man känner igen olika vinterfåglar.
Avdelningen med tips på naturturism.
Nyheten om att många företag börjar sluta med palmolja.
Hur anlägger man en rabatt som gynnar biologisk mångfald?
Tips på hur man skapar en bra fågelmatning.
Vår avdelning om olika naturområden som är värda ett besök.
Vårens SVT-satsning “Det stora fågeläventyret” lockade också många läsare – inte minst artikeln om varför det lades ned.

På årets sista dag vill jag också passa på att rikta ett stort tack till alla er som underlättar arbetet genom att komma med nyhetstips, som svarar på mina många frågor, naturfotograferna som låter mig använda bilder och till Kristina Bäck som skrivit många artiklar i år.

Dessutom vill jag passa på att tacka alla er som besöker Natursidan.se, som tipsar om oss på Facebook eller Twitter och alla som hör av sig med beröm eller konstruktiv kritik. Det är värmande, peppande och inspirerande!

Gott nytt år Natursverige!

Mer att läsa