Naturfotograf: John-Mehdi Ghaddas

Gysingeforsen. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Gysingeforsen. Foto: John-Mehdi Ghaddas

• Alla våra naturfotografer

”John-Mehdi är en naturfotograf som har en förkärlek för groddjur, reptiler och fåglar.

Han tar sig till några av av Sveriges mest otillgängliga platser för att få fotografera djur i deras naturliga miljö, och ibland får han sitta still i många timmar i små gömslen för att få bild på ett visst djur.

För att få inspiration tar sig John-Mehdi till sin favoritglänta i skogarna norr om Göteborg, där han sitter framför en brasa och lyssnar till naturens olika ljud. Ugglornas hoande, storlomens klagande sång, eller vargarnas ylande i natten.

Havsörn i flykt. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Havsörn i flykt. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Intresset för djur och natur har funnits hos John-Mehdi enda sen han var liten och var ute i skogen med sin mor och far, men det växte när han köpte sig sin första kamera i början av 2000-talet.

Genom att se de små detaljerna i skogen, eller genom att lära sig att komma nära de olika djuren, så växte intresset och har nu blivit en stor del av hans liv.

Nästan varje dag spenderar han i naturen. Antingen på en kort promenad eller på längre turer då han mer än gärna sover i tält eller under bar himmel.

Kameran är en trofast turkamrat som alltid hänger på hans axel, och genom den kan han visa oss det som han finner så fascinerande i naturen.”

Boendeort: Göteborg.
Favoritområden: Mitt favoritområde som jag oftast tar mig till är Svartedalens naturreservat. Sen har jag spenderat en del tid i Sareks nationalpark.
Utrustning: Canon EOS 1DX med objektiven Canon 300mm f./2.8, Canon 100mm Macro f./2.8 och Canon 17-40mm f./2.8
HemsidaJohn-mehdi.blogspot.se
Mejladress: mehdighaddas (a) gmail.com

Pinnar i dimma. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Pinnar i dimma. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Storlom. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Storlom. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Ekorre. Foto: John-Mehdi Ghaddas

Ekorre. Foto: John-Mehdi Ghaddas