Naturfotograf: Agne Säterberg

Hermelin vid Höga Kusten. Foto Agne Säterberg

Hermelin vid Höga Kusten. Foto Agne Säterberg

• Alla våra naturfotografer

”Jag heter Agne Säterberg är född och uppvuxen i de djupa skogarna i Haveröbygden, Ånge kommun, i västra Medelpad. Som liten grabb var djur och natur mitt största intresse, och när jag i tioårsåldern fick min första kamera väcktes för första gången även intresset för att avbilda naturen och dess fantastiska färger, motiv och former. Efter skola och diverse olika jobb i Ånge flyttade jag 1986 mot nya mål i Örnsköldsvik och Höga Kusten där fotointresset tog fart på allvar, och sedan dess har intresset för foto växt och jag har fotograferat kontinuerligt under lediga stunder, mest i Höga Kustens storslagna och magiska landskap med berg och djupa dalar format sedan istiden. Här är motiven oändliga men ändå ständigt nya i ett landskap där naturens skiftningar och årstidernas variationer är närvarande dygnet runt, året om.

Höga Kusten. Foto: Agne Säterberg

Höga Kusten. Foto: Agne Säterberg

Kallar mig amatörfotograf, men är även en rotad entreprenör, eldsjäl och mångsysslare inom turistnäringen. 2005 startade jag företaget ”AGMA Forntid & Äventyr” tillsammans med min sambo. Vi har tillsammans rest runt med ryggsäck på ett flertal vandringsresor i världen och besökt många olika kulturer och miljöer i både Asien, Sydamerika och norra Europa. Fotodokumentationen av dessa resor resulterade bl.a. i reseföreläsningar och en historisk reseguide i vikingarnas spår.

Fotar mest landskap och då gärna ute vid havet, men även fåglar och insekter. Från och med 2015 börjar jag arrangera foto-semesterveckor i Höga Kusten och i fjällen.”

Boendeort: Nordingrå, Kramfors Kommun
Favoritområde: Höga Kustens skärgård och då gärna ute på de små orörda öarna.
Utrustning: Canon
Hemsidawww.destinationhogakusten.com
Mailinfo@destinationhogakusten.com

Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg Höga Kusten, Foto Agne Säterberg

Erik (4131 Posts)

Chefredaktör och grundare av Natursidan.se. Stötta vårt arbete – ge bidrag via bankgiro (5114-2529, företagsnamn Level 7) eller Swish (0730-385 185). Tack!